Language

I have had hard time deciding the language for this blog. After the Beijing Olympics I got lots of requests to write in English and I have met some real nice people thru these pages. But sometimes I talk about totally Finnish things, refer to Finnish publications etc. where it makes much more sense to write in my native tongue.

Thus, at the moment, I’ve made a decision to use both, depending on the context. Mostly this will remain in English. Please bear in mind that this is a personal blog; I will simply write about things which interest/intrigue me. Someone might say this is a biased view – no, it is my view.

Commentary is welcome in any language regardless of the post in question. But play nice. (Too) foul language and personal attacks will not be tolerated and will be moderated out.

 

Kielestä

Tämä blogi on pääsääntöisesti englanniksi. Kirjoitan ristiin, kieltä vaihdellen, aiheesta riippuen. Puhtaasti tekniset, pohdiskelevat jutustelut englanniksi, mutta asiat joissa selkeästi viittaan meidän omaan mediaamme etc. suomeksi. Huomaa: tämä on henkilökohtainen blogi. Kirjoitan asioista jotka minua kiinnostavat – en siis välttämättä pyri esittelemään jonkun asian tiimoilta kaikkia näkökulmia jotka asiaan voisivat liittyä.

Suomeksi kirjoittamisessa on etunsa – lukijakunta on varmasti laajempi ja tyytyväisempi. Mutta: puhuessamme esim. tekijänoikeuksista tai monista alaamme liittyvistä asioista ja epäkohdista on selvä etu, että puhun myös maamme rajojen ulkopuolisille lukijoille. Tiedän, että jotkut tämän blogin jutut ovat erittäin luettuja myös muilla kielialueilla ja että useisiin juttuihini viitataan myös aika paljon. Hemmetti, onhan jopa LA Times pyytänyt blogin kommenteissa anteeksi idiottimaista käytöstään. :-)

Konkreettinen osoitus tuli viime Vuoden Lehtikuvat palkintogaalassa, kun ruotsalaiset kollegat  tulivat tervehtimään ja sanoivat: “Kiitos, sinun blogisi on se lähde, josta tiedämme mitä Suomessa tapahtuu…” Vaikkei tietysti pidä paikkaansa ehkä näin, yritän ottaa tämän myös huomioon.

Toivottavasti lukijani ymmärtävät tämän – ja kommentointi on aina tervetullutta luonnollisesti aivan millä kielellä itsestä hyvältä tuntuu.

Kommentit vaativat hyväksynnän, tyypillisesti lähes 99% päätyy hyväksytyksi.
Voimakkaat henkilökohtaisuuksiin menevät hyökkäykset ja täysin asiattoman kielenkäytön jätän julkaisematta.