Lightroom- ja Multimediakurssi

Posted on May 6, 2016 in Photography, Teaching, workflow, workshop | No Comments

_RKK0404

Nyt kesäkuun alussa pidän Lahdessa LAMK:in avoimella puolella kaksi kurssia, jotka voisivat kiinnostaa. Lightroom (2pv + ennakkotehtävä) ja multimediakerronta (5pv + harjoitustyö).

Lightroom: 13-14.6 (9-16)  30€, alv 0%

Multimediakerronta:9-10.6 ja 15-17.6 (9-16) 60€, alv 0%

_RKK0410Kuten päivämääristä näkyy, kurssit menevät limittäin, eli jopa molemmille voi halutessaan osallistua, mutta kurssit ovat siis täysin erillisiä.

Lightroomissa harjoittelemme ohjelman alusta alkaen lävitse ja tarkastelemme tyypillisiä työnkulkuja, jotta valokuvien editointi olisi mahdollisimman sujuvaa.

Multimediassa käymme lävitse äänen ja videokuvan perusteet, sekä leikkaamme pienen harjoitustyön FCX-ohjelmalla. Edeltävää kokemusta videosta ei tarvita, mutta järjestelmäkameran tuntemus ja valokuvauksen perusteet pitää olla  hallussa.

Kurssit ovat melko intensiivisiä, joten poissaolopäivät eivät ole mahdollisia ja osanottajamäärä on rajattu 14 (LR) ja 12 (Multimedia) oppilaaseen.   Molemmille kursseille on vielä muutama paikka tilaa.

Ilmoittautumiset yllä olevien linkkien kautta.

_RKK2215Allekirjoittaneella koko viime vuosi on kulunut opiskelun ja opettamisen merkeissä. Olen rakentanut opiskelukokonaisuutta ja koulutusohjelmaa visuaalisesta tarinankerronnasta. Tästä suuri kiitos JOKES, jonka apuraha on suurelta osin tämän mahdollistanut. Aiheesta lisää varmasti myöhemmin, mutta pientä esimakua voi löytää Journalistiin pari viikkoa sitten kirjoittamastani kolumnista.

Tämän lisäksi opetan mm. Lahdessa Muotoiluinstituutissa (LAMK) valokuvapuolella ja koulutan sekä yrityksiä, että yksityisiä toimijoita. Aihepiiri on kaikisssa sama eli visuaaliset työnkulut, video, multimedia ja niihin liittyvät asiat. Nämä kaksi kurssia ovat näillä näkymin ainoat, joita opetan tänä vuonna JA jotka ovat kenelle tahansa avoimia.

Alla vähän esimakua siitä, mitä harjoitustyönä saattaa syntyä, ylpeä opettaja hyrisee ja pyörittelee silmiään. LAMK:n toisen vuosikurssin opiskelijan Teea Saanion (julk. hänen luvallaan) ensimmäinen kosketus videon kanssa tekemiseen.

Leave a Reply